PODJETJE ZA SPREHAJANJE PSOV
DOG WALKING COMPANY
 
STRANKE O NAS  

Zvesta kot pes

Leda Zajc je moja stara znanka. Po dolgih letih sva se ponovno začeli rednejše srečevati na Kodeljevem, kjer pogosto sprehaja svojega psa Oma. Ker ima podjetje za sprehajanje psov, sem jo pozorno opazovala pri rokovanju s psi, ki niso njeni. Pri Ledi mi je všeč natančno, neustrašno in zelo komunikativno vedenje, psi jo imajo radi, upoštevajo jo tudi tisti najbolj trmasti, moja psica pa Ledo naravnost obožuje. Prav to, da moja psica Ledino bližino komaj čaka, je odločilo, da ji jo zaupam v časovni stiski, čeprav tega do sedaj še nisem storila. Kjub temu, da moja Teeta rada okameni, če ji celo najbližji sorodnik predlaga, da jo bo popeljal ven, je Ledi uspelo, da je pridobila njeno zaupanje. Zdaj se Teeta z Ledo samostojno, z veseljem odpelje in se vrne domov. To je njena prijateljica, boljša od drugih, saj jo pride zabavat in se posveča v glavnem le njej. Ko rečem Teeti, da pride Leda začne cepetati od nestrpnosti.

Ledo njen redek in težek poklic osrečuje, kar se pozna na radostnih psih, ki jih sprehaja in jim poleg ostalega mimogrede pove tudi kakšen vic.
Breda Kralj


TVS - oddaja Preverjeno - 09.02. 2010
Izjava Katje Kmet

Psi so odlični psihologi in takoj prepoznajo človeka, ki je vreden njihovega zaupanja. Ko se pred hišo ustavi Ledin avto, začne moja psička Donna vznemirjeno tekati proti vratom in komaj čaka, da se oglasi zvonec. Ko odprem Ledi vrata, ji plane Donna v objem in ji deli vlažne pasje poljubčke. Ve, da je prišla njena prijateljica in da je pred njima izdaten, zabaven sprehod. Jaz pa se lahko medtem popolnoma brez skrbi posvetim delu, ki me čaka, saj vem, da je Donna v najboljših rokah in se bo vrnila domov zadovoljna in utrujena.

Kako se je začelo naše druženje z Ledo? Ko je bila Donna še zelo živahna odraščajoča najstnica, sem včasih potrebovala varstvo zanjo. Včasih mi je zaradi dela ali opravkov zmanjkalo časa za izdaten sprehod. Nekoč sem si tudi poškodovala gleženj in sem le težko hodila. Od prijateljic sem izvedela za Hov hov. Poklicala sem Ledo in dogovorili sva se za spoznavni sestanek. Leda je Donno takoj očarala in to pasje navdušenje nad Ledo je bilo prepričljivejše od vseh človeških priporočil. Sedaj se redno že dve leti videvamo vsak teden enkrat. Leda je na Donnini lestvici priljubljenih ljudi nekje pod vrhom, meni pa veliko pomeni, da imam človeka, ki mu lahko brezpogojno zaupam svojo ljubo psičko.


Leda je carica Milica, ker js ful pijem in pol ne morm šetat kuzle, k bi skos neki bla uzun. Ful noro, k Leda tut rada pol kej z mano spije in pol odpele kuzlo mal srat in scat js grem pa še na enga, do daske.
Učasih sm tolk koma, da en tedn sploh ne vem kje sm, pa je moja žival kr pr Ledi in pol sploh noče domov. Sej bi jo kr dau za đabe pa Leda noče k prau da moj pes preveč prdi pa vse dreke poje, pol pa njo liže.

No zdej pa zares. Če ne bi bilo Lede, bi mela moja kuzla sto kil pa pou pa displazijo hipofize in cirozo koronarnega sfinkterja, tko da je zarad nje vsaj pes zdrau, če že jst nism. Evo to sm hotu povedat. Ajde
Gregor Zupan

P.S. aja to sm skor pozabu napisat:
Pred petimi leti sva s punco kupila bokserko Tero in ker sva bila takrat oba študenta, sva jo z veseljem sprehajala večkrat na dan. Ker je bokser zelo aktiven pes in ker je bila najina psička navajena pogostih in dolgih sprehodov, sva naletela na težavo, ko je punca dobila redno službo. Sam sem imel in imam še vedno določene obveznosti na fakulteti, punca pa se pred večerom ne vrača iz službe, zato je nastala potreba po dodatnih osebi, ki bi nama občasno pomagala pri sprehajanju Tere.
Vsak lastnik psa dobro ve, kako težko je najti zanesljivega človeka, ki bi mu zaupal svojega psa. Ko sva med sprehajanjem Tere po Kodeljevem opazovala Ledo pri delu s tujimi psi, sva vedela, da je ona vredna tega zaupanja. Vsakemu psu se posveti glede na njegove potrebe in zahtevnost in se ne zadovolji samo z brezosebnim sprehajanjem psa, ampak se posveti tudi njegovi vzgoji, socializaciji in igri.
Poleg tega Leda z veseljem vskoči tudi po kakšni prekrokani noči, ko je jutro prijetno samo v postelji.
Očitno tudi Tera ve, da je Leda "ta prava", saj brez oklevanja in z veseljem zapusti svoj dom in naju, ko se Leda pojavi na vratih.


Hov Hov,
Podjetje za sprehajanje psov
Leda Zajc s.p.
webdesign by Sofia